HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ve Vysokém Mýtě i Lichkově hasiči odstraňovali následky nehod

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí 

    
Nehoda ve Vysokém MýtěNehoda ve Vysokém Mýtě
Z osobního vozu museli hasiči vyprostit zaklíněnou osobuZ osobního vozu museli hasiči vyprostit zaklíněnou osobu
Z nákladního vozu uniklo větší množství naftyZ nákladního vozu uniklo větší množství nafty
        K dopravní nehodě, jež se stala na silnici z Vysokého Mýta na Litomyšl, vyjížděli v pátek 31. října v 8.24 hodin profesionální i dobrovolní hasiči z Vysokého Mýta. Jednalo se o střet osobního vozu s nákladním. Ze zdemolovaného osobního vozidla musela být vyproštěna pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení jedna osoba, která byla předána do péče zdravotníkům. Z nákladního automobilu uniklo zhruba 450 litrů nafty, z toho přibližně 300 litrů pohonných hmot bylo vylito mimo komunikaci do zeminy. Na místo byl přivolán i pracovník životního prostředí, který rozhodne, o sanaci nasáklé půdy. Po dobu odstraňování následků nehody byla silnice I/35 uzavřena. Hasiči museli sorpčními látkami zasypat rozježděnou naftu na zhruba 200 m úseku silnice. Událost ze strany hasičů byla ukončena v 12.23 hodin.  
 
            K nehodě motocyklu vyjížděli profesionální hasiči ze stanice v Králíkách v pátek 31. října v 9.52 hodin. K události došlo v Lichkově. Jednalo se o kolizi
Nehoda v TěchoníněNehoda v Lichkově
motocyklu autoškoly a stroje, který nanáší barvu na silnici či chodníky. Motocykl dle sdělení velitele zásahu řídil učitel a při nehodě došlo k jeho zranění a do péče si ho převzala zdravotnická záchranná služba. Po zadokumentování nehody policisty hasiči odstranili následky nehody a vrátili se v 13.05 hodin na základnu.

 

 Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem