HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vozidla končila ve čtvrtečním deštivém počasí mimo vozovku

Hasiči Královéhradeckého kraje vyjížděli 14.7. k deseti dopravním nehodám. 

Územní odbor Hradec Králové
Profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská vyjížděli v 6:14 k osobnímu vozidlu, které sjelo do příkopu ve Smiřicích. Řidička byla bez zranění a čekala na přivolaný odtah. Jednotka na místě nezasahovala.

Profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská zasahovali po 15. h (ohlášeno 15:29) při dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla, která se stala na silnici č. I/11 u odbočky na Stěžery. Došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem a uklidili. Nikdo nebyl zraněn.

Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 15:35 přivoláni k osobnímu vozidlu, které vyjelo mimo komunikaci ve Smiřicích. Jedna osoba utrpěla zranění a při příjezdu hasičů na místo již byla ošetřována zdravotnickou záchrannou službou. K úniku provozních kapalin nedošlo. Vozidlo nebránilo provozu a byl zajištěn jeho odtah.

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Jičína, Hořic a dobrovolní hasiči z Ostroměře a Hořic byli v 7:50 přivoláni k požáru půdního prostoru domu v Sylvárově Újezdu. Došlo zde k požáru uskladněných peřin. Jednotka místo ihned uhasila a poté zkontrolovala pomocí termokamery. Škoda byla odhadnuta na 3 tis. Kč. Uchráněny byly hodnoty v částce 400 tis. Kč. Pravděpodobnou příčinnou vzniku požáru byla závada na elektroinstalaci.

Profesionální hasiči z Jičína a Nové Paky zasahovali po 10. h (ohlášeno 10:06) při dopravní nehodě dvou osobních automobilů, která se stala na silnici č. I/16 u odbočky na Dřevěnice. Jedno z vozidel skončilo po střetu převrácené na střeše. Jednotky na vozech odpojily autobaterie. V místě nehody řídily dopravu. Dvě osoby utrpěly zranění a byly ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou. Hasiči auta odstavili mimo komunikaci a uklidili vozovku.

Profesionální hasiči z Nové Paky zasahovali po 13. h (ohlášeno 12:56) k dopravní nehodě osobního vozidla a dodávky, ke které došlo ve Štikově. Oba vozy narazily do zábradlí na mostku. Jednotka provedla odpojení autobaterií a zasypala uniklé provozní kapaliny sorbentem. Hasiči jedno z vozidel odstavili mimo komunikaci a uklidili vozovku. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové, Náchoda, Trutnova a dobrovolní hasiči z Police nad Metují a Velkých Petrovic byli v 7:04 přivoláni do Petrovic k nákladnímu vozidlu, ze kterého unikala nafta. Kamion narazil do svodidel a došlo k poškození jeho nádrže. Řidič utrpěl lehčí zranění a byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou.  Část paliva vytekla do řeky. Hasiči naftu začali ihned přečerpávat do sudů a zastavili únik. V řece jednotky instalovaly norné stěny k záchytu nafty a zabránění jejího šíření. O situaci byla informována České inspekce životního prostředí, Povodí Labe a Rybářský svaz. Havarované vozidlo bylo stabilizováno. Došlo k úniku 250 litrů nafty, přičemž do řeky vyteklo přibližně 50 litrů. Hasiči každé dvě hodiny prováděli monitoring situace na řece. Po 8. h ranní následujícího dne byly, po kontrole toku pracovníky Životního prostředí, norné stěny vytaženy.

Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 7:12 přivoláni k osobnímu vozidlu, které vyjelo mimo komunikaci do příkopu a převrátilo se na střechu. K dopravní nehodě došlo v ulici Pospíšilova v České Skalici. Řidička se z auta dostala sama. Zdravotnická záchranná služba ji na místě ošetřila. K úniku provozních kapalin nedošlo.

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjížděli v 15:48 k obci Miskolezy k dopravní nehodě osobního vozidla. Ford fiesta zde vyjel mimo vozovku do příkopu. Dvě ženy utrpěly zranění, byly ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou a odvezeny na vyšetření do nemocnice. Hasiči provedli na voze protipožární opatření a odpojili autobaterii.

Územní odbor Trutnov
Trutnovští profesionální hasiči vyjížděli ve 13:40 k dopravní nehodě tří osobních vozidel, která se stala na křižovatce ulic Pražská a Královédvorská v Trutnově. Došlo ke zranění jedné osoby, kterou ošetřila zdravotnická záchranná služba.

 

 

vytisknout  e-mailem