HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vybavení pořízené v rámci projektu Společné využití kamerových systémů pro efektivní řízení bezpečnosti v příhraničních regionech

Projekt č. CZ.11.4.120/0.0/0.0/20_032/0002851 "Společné využití kamerových systémů pro efektivní řízení bezpečnosti v příhraničních regionech / Wspólne wykorzystanie systemów kamer do efektywnego zarządzania bezpieczeństwem w regionach przygranicznych" je spolufinancovaný z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.

Logo_cz_pl_eu_barevne.jpg

V rámci projektu vedoucí partner pořídíl následující vybavení:

Kamerový bezpilotní prostředek pro uzavřené prostory s příslušenstvím (dron pro uzavřené prostory)

Bezpilotní prostředek - dron umožňí monitoring v uzavřených prostorech (zřízené stavby, kabelové kanály, technologická zařízení). Dron je opatřen ochrannou klecí a automaticky udržuje vzdálenost od překážek. Zabudované kamery přenáší obraz uvnitř objektu. Součástí příslušenství jsou baterie, ovládací prvky a externí anténa, která umožňuje pohyb i v podzemních prostorech. Dron bude používán na místě mimořádné události a prostřednictvím platformy bude možné sdílet záznamy mezi zasahujícími polskými a českými jednotkami hasičů. Vybrané záznamy bude možné sdílet i mezi orgány krizového řízení na české a polské straně. Bezpilotní prostředek byl pořízen za 1 345 627 Kč.

Mobilní kamery s příslušenstvím pro monitoring místa zásahu

Kamery je možné umístit na stativ a nepřetržitě monitorovat okolí. Kamery budou využity na sledování situace v případě mimořádné události např. zřícené stavby, zásah na nebezpečnou látku a další. Součástí kamer bude i nezbytný software. Záznamy bude možné prostřednictvím platformy sdílet mezi zasahujícími polskými a českými jednotkami hasičů. Vybrané záznamy bude možné sdílet i mezi orgány krizového řízení na české a polské straně. Mobilní kamery byly pořízeny za 206 952 Kč.

Za účelem prezentace pořízených technologií byl dne 17. 12. 2022 zorganizován prezentační den na požární stanici v Jeseníku. Náplní prezentačního dne byla ukázka pořízeného vybavení.

vytisknout  e-mailem