HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vybrané víkendové požáry

Nejen požáry trav, obílí a dalších porostů řešili o víkendu jihočeští hasiči. V neděli 19. července hasiči zasahovali také u dvou bytových požárů a u požáru stodoly.  

4:54        Požár – Ještě před příjezdem hasičů byl uhašen požár kuchyňské linky, která hořela v rodinném domě ve Velkém Jeníkově. Informaci o požáru obdrželi hasiči z operačního střediska Policie ČR krátce před pátou hodinou ranní – v 4:54 hodin. K zásahu vyjeli profesionální hasiči ze stanice Dačice a dobrovolná jednotka ze Studené. Požár zasáhnul elektrický sporák a částečně kuchyňskou linku. Hasiči prověřili žádné uhašení, provedli kontrolu, že nikdo nejsou žádná skrytá ohniska, a zásah okolo 6. hodiny ukončili. Vyšetřovatel HZS vyčíslil vzniklou škodu na 20 000,-. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při přípravě jídla.
 
13:23      Požár – Nedbalostní jednání bylo příčinou vzniku požáru v kuchyni třípatrového domu na Sídlišti míru v Nových Hradech. Požár byl na tísňovou linku ohlášen v 13:23 hodin. Operační důstojník na místo vyslal osádky cisteren a automobilové plošiny profesionálních hasičů ze stanice Trhové Sviny a vyhlásil poplach pro jednotky SDH obcí Nové Hrady a Horní Stropnice. Právě dobrovolné jednotky přijely na místo požáru jako první. Velitel po průzkumu podal zprávu, že požár je již uhašen. Výšková technika a některé cisterny byly vráceny zpět na základny. Hasiči zkontrolovali, zda je požár řádně uhašen. Zdravotníci ZZS odvezli do nemocnice zraněnou majitelku bytu. Zásah hasiči ukončili krátce po 14. hodině. Výše škody způsobené požárem činí 50 000,-, hodnota uchráněného majetku je 900 000,-.
 
21:29      Požár – Profesionální jednotka ze stanice Blatná a jednotky SDH obcí Lnáře, Blatná a Kasejovice byly jako první vyslány do obce Zahorčice k ohlášenému požáru stodoly. Jako další posilové jednotky pak operační středisko svolalo jednotky SDH obcí Bělčice a další cisterny jednotky z Kaseovic. Na místo vyjel také automobilový žebřík ze stanice Strakonice. K požáru starosta obce Metly vyslal také svoji dobrovolnou jednotku. Jako první na místo dorazila blatenská profesionální jednotka. Velitel po průzkumu podal zprávu, že požár zasáhnul stodolu o půdorysu 6 x 10 metrů a že požár zasáhnul kompletně střechu. Operační důstojníci v 21:55 hodin vyhlásili druhý stupeň poplachu. Podle prvotních informací se ve stodole mohla nacházet sběratelská munice. Policisté tuto možnost nepotvrdili. Podle jejich šetření žádný nebezpečný materiál ve stodole není. Hasiči s ohněm bojovali přibližně dvě hodiny. Okolo půlnoci velitel zásahu začal postupně jednotky odesílat na základny. Na požářišti zůstala pouze do ranních hodin osádka cisterny profesionálních hasičů ze stanice Blatná pro dozor. Požár způsobil škodu za 50 000,-, příčina vzniku požáru je v šetření.
Odkazy do noveho okna

1 Požár bytu, Nové Hrady - 19. 7. 2015 (2)

1 Požár bytu, Nové Hrady - 19. 7. 2015 (... 

Detailní náhled

2 Požár bytu, Nové Hrady - 19. 7. 2015 (3)

2 Požár bytu, Nové Hrady - 19. 7. 2015 (... 

Detailní náhled

3 Požár bytu, Nové Hrady - 19. 7. 2015 (4)

3 Požár bytu, Nové Hrady - 19. 7. 2015 (... 

Detailní náhled

4 Požár bytu, Nové Hrady - 19. 7. 2015 (1)

4 Požár bytu, Nové Hrady - 19. 7. 2015 (... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem