HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vybrané zásahy ze dne 1. července 2012

Noční bouřka na jihu Čech. 

Průběhu nedělního navečera a noci (do 24:00 hodin) zasahovali jihočeští hasiči u čtyřiceti událostí, při kterých odstraňovali následky bouřky a silného větru. Jak je patrné z přiložené tabulky, nejvíce zasaženou oblastí bylo Českokrumlovsko, dále pak Jindřichohradecko a Českobudějovicko. V naprosté většině případů se jednalo o odklízení spadlých stromů ze silnic, vodu ze zatopených sklepů čerpali hasiči pouze na Českobudějovicku (Hosín a České Budějovice v ulicích Fr. Škroupa, E. Rošického a J. Dobrovského).
V tabulce nejsou uvedeny dvě události, jež jsou také spojené s deštěm a bouřkou. Jedná o pročištění kanálků na střeše domu ve Hvězdné ulici v Jindřichově Hradci (21:12 hod.), kde voda protékala střechou do domu, a výjezd profesionální jednotky ze stanice Frymburk do obce Hůrka (20:46 hod.), kde byla ohlášena ztráta pronajatého katamaránu se dvěma osobami. Osoby byly krátce po 21. hodině nalezeny v pořádku na břehu.
Nemáme hlášené žádné zraněné osoby ani žádné škody na majetku.
Okres
Stromy
Čerpání vody
České Budějovice
5
4
Český Krumlov
13
 
Jindřichův Hradec
12
 
Tábor
3
 
Písek
 
 
Strakonice
 
 
Prachatice
1
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

V odstraňování následků bouřky a silného větru pokračovali jihočeští hasiči také po půlnoci, kdy odstranili z vozovek tři spadlé stromy (2x ve Strakonicích a jednou v Nové Bystřici) a jednou čerpali vodu, a to Přešťovicích na Strakonicku.

 

vytisknout  e-mailem