HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vybraný zásah ze dne 29. ledna 2013

Jedna mrtvá a jedna popálená osoba při požáru ve Strakonicích.  

V 1:34 hodin přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o požáru v ulici Arch. Dubského ve Strakonicích. Dle ohlašovatele hořela chatka. K zásahu operační důstojníci vyslali osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanice Strakonice a svolali jednotku SDH obce Strakonice.
Průzkum, který strakoničtí profesionálové na místě provedli, potvrdil, že hoří dřevěná chatka v zahrádkářské kolonii. Požár zachvátil chatku v plném rozsahu. Nikam se však nerozšířil, velitel zásahu proto nahlásil jeho lokalizaci. Dobrovolná jednotka byla vrácena zpět na základnu. U hořící chatky byla nalezena popálená osoba, kterou hasiči okamžitě předali do péče zdravotníků ZZS. Osoby byla letecky transportována na popáleninové centrum do Prahy.
Zároveň s hasebními pracemi zasahující hasiči na žádost Policie ČR zajistili osvětlení místa pro přistání vrtulníku LZS.
V 2:21 hodin bylo z místa zásahu oznámeno, že na požářišti uvnitř shořelé chatky byla zasahujícími hasiči nalezena mrtvá osoba. Před čtvrtou hodinou ranní byl požár uhašen.
Předběžná škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na Kč 100 000,-, příčina vzniku požáru je v šetření.
Odkazy do noveho okna

1 IMG_1053mail

1 IMG_1053mail 

Detailní náhled

2 IMG_1060mail

2 IMG_1060mail 

Detailní náhled

3 IMG_1067mail

3 IMG_1067mail 

Detailní náhled

4 IMG_1077mail

4 IMG_1077mail 

Detailní náhled

5 IMG_1079mail

5 IMG_1079mail 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem