HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vybraný zásah ze dne 3. října 2012

Požár stohu u obce Purkratice na Písecku. 

Osádky šesti cisteren ze stanice Písek a z jednotek SDH obcí Písek a Protivín byly ve středu 3. října v 18:44 hodin vyslány do obce Purkratice, kde byl ohlášen požár stohu.
Jednalo se o stoh složený z velkých balíků slámy, který pro dokonalé uhašení bylo nutné nejprve rozebrat. Techniku pro rozebírání (nakladač) zajistil majitel stohu. Pomocí nakladače byly balíky postupně ze stohu odebírány a ten byl proléván vodou. V 23:38 hodin velitel zásahu nahlásil lokalizaci požáru. Poté hasiči začali místo zásahu postupně opouštět. Po celou noc u požářiště zůstala pouze jednotka SDH obce Písek.
Dnes ráno v 7:20 hodin do Purkratic vyjela opětovně písecká profesionální jednotka, aby pomohla dohasit další nalezená ohniska. Znovu musel být na místo povolán nakladač pro rozebrání zbylých cca osmnácti metrů stohu. Velitel zásahu si jako posilovou jednotku vyžádal ještě další dvě cisterny ze stanice Písek.
Vzniklá škoda byla vyčíslena na Kč 100 000,--, hodnota uchráněného majetku je nulová. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.
Odkazy do noveho okna

1 IMG_9583

1 IMG_9583 

Detailní náhled

2 IMG_9599

2 IMG_9599 

Detailní náhled

3 IMG_9606

3 IMG_9606 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem