HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výcvik v klecovém polygonu

Kdo je připraven, nebývá překvapen. Troufáme se říci, že nebýváme překvapeni a neustále trénujeme a připravujeme se i na opravdu složité případy.

Tentokrát jsme trénovali u kolegů HZS Královéhradeckého kraje, úplně přesně v klecovém polygonu na hasičské stanici v Rychnově nad Kněžnou. Tréninku se účastnili hasiči ze stanice Žamberk a Vysoké Mýto.

Výcvik v klecovém polygonu simuluje hasičům různé situace při požáru. V podstatě se jedná o bludiště, ve kterém si hasiči musí najít cestu. „Většinu času tréninku v polygonu tráví hasiči na kolenou. V cestě mají různé překážky – jako např. trubky, které musí překonat, různé prostupy do jiných pater apod. Přitom mohou táhnout hadice nebo figurínu. A aby to nebylo tak jednoduché, pracuje se ve tmě, v zakouřeném a vyhřátém prostoru, a k tomu se do reproduktorů pouští různé zvuky jako např. volání o pomoc, dětský pláč a podobně,“ přibližuje těžký výcvik nprap. David Hynek. DiS.z hasičské stanice Vysoké Mýto.

A než hasiči vstoupí do samotného polygonu, tak se ještě trochu rozehřejí na chodícím pásu nebo nekonečném žebříku anebo na posilovacím stroji...

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem