HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výjezdy hasičů na Žďársku od 07.00 hod dne 2. dubna 2014 do 07.00 hod 3. dubna 2014

Výjezdy k planým poplachům, pokus o odchyt psa, ale také nehoda na D1. Tyto a další události museli včera řešit hasiči na Žďársku. Celkem zasahovali sedmkrát. 

Dvakrát vyjížděli 2. dubna ráno žďárští profesionální hasiči k signalizaci čidla EPS na PCO do Penny Marketu na ulici Strojírenská ve Žďáru nad Sázavou. V obou případech se jednalo o planý poplach.
 
Ve 14.36 hod vyjeli žďárští profesionální hasiči k ohlášené dopravní nehodě osobního auta a motocyklu na komunikaci u obce Vatín. Nehoda se obešla bez zranění osob.
 
V 15.32 hod  byli hasiči ze stanice ve Velkém Meziříčí policisty požádáni o pomoc s odchytem psa, který se potuloval na ulici Nad Gymnáziem ve Velkém Meziříčí. Psa se odchytit nepodařilo.
 
V 16.08 hod vyslalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina jednotku profesionálních hasičů ze stanice ve Žďáře nad Sázavou k likvidaci naftové skvrny na komunikaci.
 
V 18.23 hod zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Velké Meziříčí a Velká Bíteš u dopravní nehody na 158. km dálnice D1 ve směru na Prahu, viz tisková zpráva: http://www.hzscr.cz/docDetail.aspx?docid=21843465&docType=ART
 
V 19.17 hod vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Velké Bíteše k ohlášenému kouři z lesa u dálnice D1. Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že se jedná o nenahlášené pálení.
 
 
Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová
Tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
 

vytisknout  e-mailem