HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výjezdy hasičů na Žďársku od 07.00 hod pátku 2. května 2014 do 07.00 hod soboty 3. května 2014

 
V 07.56 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci u Velké Bíteše ve směru na Osovou Bitýšku. K nehodě vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči z Velké Bíteše. Při nehodě se zranila řidička osobního vozidla Renault Twingo. Hasiči ji poskytli předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků ji předali do jejich péče. Na vozidle provedly jednotky protipožární opatření a zamezily možnému úniku provozních kapalin. Do příjezdu policistů v místě hasiči řídili dopravu.
 
V 09.52 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou na základně žádosti zdravotníků do domu v obci Krásněves měřit koncentraci plynu. Měření bylo s negativním výsledkem.
 
V 18.31 hod byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár včelína na ulici Lánice ve Velké Bíteši. K požáru vyjeli profesionální hasiči z Velké Bíteše a Náměště nad Oslavou společně s dobrovolnými hasiči z Velké Bíteše. Hasičům se podařilo za použití několika vodních proudů požár velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Požárem zasažené konstrukce jednotky rozebraly. Majitel odhadl vzniklou škodu na 10 tisíc korun. Včelín začal hořet po úderu blesku.
 
V 19.12 hod vyjeli profesionální hasiči z Velké Bíteše čerpat vodu z objektu na ulici Vlkovská ve Velké Bíteši. Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že voda postupně opadá a že zásah není nezbytně nutný.
 
 
V 19.23 hod provedla místní jednotka sboru dobrovolných hasičů čerpání vody ze zatopeného objektu ve Vojnově Městci.
 
V 19.39 hod vyslalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina jednotku profesionálních hasičů z Bystřice nad Pernštejnem zabezpečit nakloněný sloup telefonního vedení v Rožné. Místo události hasiči provizorně zajistili a následně předali zástupci telekomunikační společnosti k dalšímu řešení.
 
Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová
Tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina

vytisknout  e-mailem