HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výjezdy k popadaným stromům stále nekončí, na železniční trati u obce Radňovice narazil do padlého stromu vlak

Aktualizace k 12.00 hod. 

Statistika výjezdů hasičů se od deváté hodiny dopoledne do pravého poledne rozrostla o dalších pět desítek událostí. Od rána si tak hasiči na Vysočině na své konto připsali již 165 technických zásahů, od pondělního rána je to tedy necelá pětistovka výjezdů a pokud započítáme i nedělní výjezdy, pak se dostáváme na jen těžko uvěřitelných 537 technických pomocí v souvislosti s počasím.
 
V průběhu dnešního dopoledne opět hasiče zaměstnaly zejména stromy padlé na komunikacích, a to hlavně na Třebíčsku, kde v uplynulých třech hodinách zasahovaly jednotky požární ochrany hned na 29 místech. Z komunikací hasiči odstraňovali stromy a někde i desítky stromů, které bránily provozu. Zasahovat například museli u Rokytnice nad Rokytnou, Myslibořic,  Rapotic, Studence, ale také v Třebíči na ulicích Spojovací a Březinova, kde nebezpečně nakloněné větve nad chodníky ohrožovaly chodce.
 
Problémy jsou i na železnici, o půl dvanácté dopoledne vyjela jednotka HZS SŽDC Havlíčkův Brod k ohlášenému nárazu vlaku do padlého stromu u Radňovic na Žďársku. Zásah na místě stále probíhá, podle dostupných informací se nehoda obešla bez zranění osob.
 

vytisknout  e-mailem