HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyprošťování nákladního vozu zablokovalo na dvě hodiny místní komunikaci.

(10.8.2015) Dvě profesionální jednotky hasičů z Kroměříže a Holešova zasahovaly dnes večer u dopravní nehody nákladního vozidla za obcí Kurovice v okresu Kroměříž. 

Operační středisko hasičů ve Zlíně obdrželo dne 10. 8. 2015 v 19:37 hodin zprávu o dopravní nehodě nákladního vozidla Avia za obcí Kurovice ve směru na Tlumačov.
 
Hasiči po příjezdu na místo nehody zjistili, že nákladní vůz leží na boku v příkopě u silnice asi 500 metrů za obcí Kurovice ve směru na Tlumačov. Na korbě náklaďáku byl připevněn nakladač UNC. Nezraněný řidič byl mimo vozidlo. Hasiči provedli protipožární opatření a opatření proti možnému úniku provozních kapalin.
 
Řidič si přes pojišťovnu vyžádal odtahovou službu. Hasiči čekali na její příjezd, aby mohli zabránit případnému úniku pohonných hmot při vytahování vozidla na komunikaci. Místo nehody označili kužely, doplněnými o blikající světla.
 
Po příjezdu odtahové služby byla na dvě hodiny oboustranně uzavřena část komunikace mezi obcemi Kurovice a Tlumačov. Hasiči osvětlovali místo nehody a asistovali u vyproštění vozidla. Vyproštění předcházelo uvolnění nakladače UNC z korby náklaďáku kvůli úpravě těžiště. Řidič nakladač po uvolnění nastartoval a poodjel s ním mimo místo nehody. Odtahová služba pak komocí hydraulické ruky a soustavy kladek náklaďák přemístila na komunikaci.
 
Silnice byla uvolněna ve 22:21 hodin a nedošlo k úniku pohonných hmot ani provozních kapalin.
 
Příčinu havárie šetří Policie České republiky.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.
 
Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem