Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyšetřovatelé požárů z celé ČR se sjeli na týdenní kurz do IOO

Ve dnech 27. až 31. května se v Institutu ochrany obyvatelstva sešli vyšetřovatelé požárů z různých koutů České republiky. Cílem jejich setkání byl intenzivní výcvik a osvojení základních i pokročilých dovedností nezbytných pro efektivní práci vyšetřovatelů požárů. 

Během týdne účastníci absolvovali řadu přednášek zaměřených na klíčová témata, jako je postup při ohledání místa požáru nebo nalezení a vyhodnocení ohniskových příznaků a stop šíření požáru. Kromě teoretických znalostí se dozvěděli také o dynamice požáru a problematice výbuchů, což jsou klíčové oblasti pro správné určení příčiny a průběhu požáru.

Kurz VPP_květen_2024_II_crop.jpeg

Kurz byl výrazně zaměřen i na praktické dovednosti. Účastníci se naučili provádět fotodokumentaci požářiště, což je zásadní pro následnou analýzu a vyšetřovací proces. Součástí výcviku bylo také praktické ohledání požářiště, stanovení různých verzí průběhu požáru a určení jeho příčiny. Pro tento účel byla připravena speciální cvičná požářiště, kde si frekventanti mohli vyzkoušet své nově nabyté znalosti v reálných podmínkách.

Tento intenzivní kurz poskytl vyšetřovatelům požárů nejen teoretické znalosti, ale i praktické zkušenosti, které jsou nezbytné pro jejich každodenní práci. Výsledkem je lepší připravenost na reálné situace a schopnost efektivněji a přesněji určit příčiny požárů, což je klíčové pro prevenci a ochranu obyvatelstva.


Vloženo: 30. 5. 2024 | Aktualizace: 30. 5. 2024 | Email: spisovna.ilb@hzscr.cz

Odkazy do noveho okna

Kurz VPP_květen_2024_I

Kurz VPP_květen_2024_I 

Detailní náhled

Kurz VPP_květen_2024_II

Kurz VPP_květen_2024_II 

Detailní náhled

Kurz VPP_květen_2024_III

Kurz VPP_květen_2024_III 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem