Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyšlo další číslo časopisu 112

V polovině května vydalo MV-generální ředitelství HZS ČR páté letošní číslo měsíčníku 112 - odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

Logo 112Logo 112

V bloku věnovaném požární ochraně analyzujeme hasební zásah na požár tří bytů v Karlových Varech, představujeme nový letištní požární automobil, zabýváme se stavem sprinklerové ochrany v  České republice, informujeme o výsledcích konference požární ochrany Červený kohout a seznamujeme s projektem výchova dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva.


V části věnované integrovanému záchrannému systému připomínáme páté výročí vzniku prvního call centra linky 112 v České republice.


Změny ve způsobu prověřování tuzemského systému varování a vyrozumění jsou hlavním tématem bloku zaměřeného na oblast ochrany obyvatelstva.


V části časopisu zaměřené na krizové řízení seznamujeme s průběhem setkání generálních ředitelů civilní ochrany zemí Evropské unie, které proběhlo koncem dubna v Praze.


Dále v časopisu informujeme o projektu výuky první pomoci ve školách, realizovaném v kraji Vysočina a seznamujeme s aktuálními trendy využívání informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě. 

Na sportovních stránkách přibližujeme historii olympiád CTIF a přinášíme pozvánku na Propagační jízdu SH ČMS, která se uskuteční v červnu v rámci doprovodného programu hasičské olympiády CTIF v Ostravě.


Součástí květnového čísla časopisu je příloha zaměřená na problematiku nouzového osvětlení objektů.


Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.


Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav


tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417, e-mail: 112@moraviapress.cz.

Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor
redakce@grh.izscr.cz

 

vytisknout  e-mailem