HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

XXV. ročník Memoriálu Milana Kružíka

V pátek 23. května se uskutečnil již XXV. ročník Memoriálu Milana Kružíka ve výstupu na cvičnou věž a v běhu na 100 m s překážky.  

Soutěž pořádal HZS Plzeňského kraje ÚO Plzeň ve spolupráci s Českou hasičskou sportovní federací, o.s. Memoriál M. Kružíka je jedním z šesti závodů zahrnutých do Českého poháru ve dvojboji.
 
Hlavním sponzorem pro soutěž v Plzni byly firmy Globus ČR a Plzeňský Prazdroj.
 
Na startovní listině závodu se objevilo celkem 123 profesionálních i dobrovolných hasičů z celé republiky.
 
Ve výstupu na cvičnou věž dominovali především závodníci z Moravskoslezského kraje. V této disciplíně jednoznačně zvítězil skvělým časem 13,68 s - Kamil Bezruč, na druhém místě skončil Karel Ryl z s časem 14,14 s a jako třetí se umístil Pavel Maňas s časem 14,47 s všichni tři závodníci z Ostravy.
 
V druhé disciplíně v běhu na 100 m s překážkami předvedl špičkový výkon Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje časem15,54 s. Na druhém místě se umístil Pavel Krpec z HZS Ostrava s časem 15,75 s a třetí skončil František Kunovský z HZS DEZA Valašské Meziříčí s časem 15,97 s.
 
V hodnocení dvojboje muži do 35 let po výborném výkonu v běhu na 100 m s překážkami zvítězil Pavel Krpec z HZS Ostrava časem 30,51 s před Jakubem Pěkným z HZS Ústeckého kraje s časem 30,82 s a domácím závodníkem Jindřichem Harasimovičem s časem 31,39 s.
 
V kategorii dvojboj muži nad 35 let s přehledem zvítězil plzeňský závodník Martin Provazník časem 32,36 s, před Martinem Kulhavým z HZS Libereckého kraje s časem 34,12 s a Alexandrem Matouškem z HZS Plzeňského kraje ÚO Plzeň, který dosáhl času 34,46 s.
 
Letošní ročník Memoriálu M. Kružíka přinesl výborné výkony členů reprezentačního výběru. S velkým napětím lze očekávat další soutěžní souboje v rámci českého poháru ve dvojboji 2014, které budou dále pokračovat v Ostravě, Českých Budějovicích, Uherském Brodě a Hradci Královém.
 
Link na video 2. pokusy věže:
http://www.youtube.com/watch?v=8lsPf9hlsPw&feature=youtu.be

vytisknout  e-mailem