HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Z hořícího bytu v Plzni hasiči vynesli těžce popáleného muže

V pondělí 29. června 2015 krátce po 13. hodině vyjely v Plzni jednotky k požáru bytu do ulice Hřímalého.

Poté, co jednotky dorazily k místu události, započaly s průzkumem domu. Požár byl nahlášen ve 4. nadzemním podlaží, ale z oken do ulice nebylo vidět žádný kouř ani jiné příznaky hoření. Velitel zásahu vyslal do domu průzkumnou skupinu a sám provedl obhlídku objektu ze dvora. Z této strany se z okna valil hustý černý kouř. Na základě tohoto zjištění nařídil průzkumné jednotce násilný vstup do bytu s ohledem na podezření na osobu uvnitř. Průzkumná skupina zahájila neprodleně hasební a záchranné práce, při nichž nalezli na gauči v obývacím pokoji popáleného muže v bezvědomí. Hasiči ho v evakuační plachtě odnesli do sanitky. Během transportu mu poskytli kyslíkovou terapii. Po předání pacienta hasiči dále vypomáhali s ošetřováním zraněného.

Zakouřené prostory bytu se podařilo rychle odvětrat pomocí přetlakové ventilace. Zplodiny hoření se nedostaly do nižších pater. Po uhašení požáru hasiči překontrolovali byt a půdu nad ním pomocí termokamery, skrytá ohniska nenalezli. Hasební vodu odsáli hasiči průmyslovým vysavačem.

Požár napáchal škody předběžně za 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 1 milion korun. Z možných příčin vzniku požáru byla vyloučena technická závada.  

Zasahující jednotky: 
HZS Plzeň Košutka  
HZS Plzeň Střed

vytisknout  e-mailem