HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Za dalších pět hodin hasiči vyjížděli v souvislosti s deštěm k 11 událostem

Hasiči Pardubického kraje zasahovali v souvislosti s vydatnými dešti 31. července od 13 do 18 hodiny u dalších 11 případů.
Po 14 hodině zasedala povodňová komise ORP Svitavy. Vyhlášen byl II. stupeň povodňové aktivity pro ORP Svitavy. Evakuace osob není v tuto chvíli nutná. Prováděny budou uzavírky vybraných komunikací II. a III. třídy a místních komunikací v zasažených lokalitách. Uzavírky zajišťují obce ve spolupráci s Policií ČR. Jedná se například o poškozené silnice v Boršově a Hradci nad Svitavou. Povodňová komise bude zasedat v pátek 1. srpna v ranních hodinách.
Na Svitavsku hasiči zasahovali během odpoledne celkem u 7 událostí - v šesti případech o čerpání vody ze zatopených oblastí a v jednom případě odstraňování nebezpečného stavu, a to uvolnění mostku v Mezihoří u Městečka Trnávky.
Chrudimští hasiči odstraňovali spadlý strom přes komunikaci v Libkově a v Seči. Na Orlickoústecku hasiči v souvislosti s deštěm zasahovali u tří událostí. V Jablonném nad Orlicí hasiči odstraňovali spadlý strom přes cestu a čerpadla se nezastavila ani v Červené Vodě.
 
Nejvíce zasaženy jsou obce Radiměř a Březová nad Svitavou, kde hasiči pracují od ranních hodin na odstraňování následků lokální povodně.  
Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu do pátečního rána pro okresy Svitavy a Ústí nad Orlicí.

 

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem