HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Za uplynulých 13 hodin úterního dne hasiči zasahovali u více než stovky událostí

Intenzivní déšť - lokální záplavy - situace k 13 hodině
            Hasiči od časného úterního rána zasahovali u 110 událostí. Jedná se zejména o čerpání vody ze zaplavených objektů, odstraňování popadaných stromů, plnění pytlů s pískem, vynášení věcí z objektů do bezpečných míst.
            Nejhorší situace kolem 13 hodiny byla na Holicku v Litětinách, Komárově, Dolní i Horní Rovni. Tady již hasiči museli odčerpávat zaplavené domy a stavěli i protipovodňové hráze, aby voda nevnikala do domů.
            Na Chrudimsku – Hlinecku před polednem zasedala povodňová komise. Na Hamerské přehradě byl přítok 20 m3/s a odtok 11m3/s.
Třetí stupeň povodňové aktivity hlásí v Pardubickém kraji v současné chvíli Novohradka v Luži a Doubrava v Pařížově V Hlinsku byly otevřeny splavy na Chrudimce.
            Ve Svobodných Hamrech a Trhové Kamenici hladiny řeky na maximum, přelévat se řeka Chrudimka začíná v obci Vítanov-Stan, kde hrozí i uzavření silnice.
            Ve Vortové, kde byl zcela od obce kvůli vodě odříznut jeden dům, musela být evakuována jedna rodina. Hasiči neustále vynášejí věci z přízemí do prvních pater. Zaplaveny přelévající se vodou z rybníka jsou 4 chatky v zahrádkářské kolonii. S monitorováním vodních toků hasičům pomáhají na Hlinecku hlídky městské policie.
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

Foto pro HZS: DeníkFoto pro HZS: Deník

vytisknout  e-mailem