HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Záchrana dvouletého děvčátka z houpačky v Českém Těšíně, dostalo Hasíka

Profesionální hasiči z Českého Těšína (HZS MSK) zachraňovali krátce po úterním poledni 1.2.2022 v českotěšínské místní části Dolní Žukov (okres Karviná) dvouletou holčičku Nelinku, která uvízla v plastovém sedátku jednoduché zavěšovací houpačky a nemohla ven. Pomoci jí nedokázaly ani maminka děvčátka s babičkou, proto raději zavolaly o pomoc na tísňovou linku hasičů.

Holčička se zasekla při usazování na sedačku oběma nožičkami v otvoru, určeném pouze pro pravou nožku, nemohla se vůbec pohnout a plastový materiál ji navíc nepříjemně tlačil. Obě ženy houpačku před příjezdem hasičů sundaly na zem z dřevěné konstrukce, na níž visela, i s plačící holčičkou.

Ještě při příjezdu hasičů Nelinka plakala, možná bolestí, možná i strachem z cizích a hodně velkých lidí, kteří vylézali z ohromného auta. Ti se ji pokusili nejprve opatrně vytáhnout bez poškození sedačky. To však nešlo, proto hasiči pravou stranu sedačky v mžiku rozstřihli, děvčátko odtud vyprostili, a to skončilo v náručí maminky. Nezraněné.

Za chvíli se už Nelinka osmělila, o to více, když dostala od zachránců zeleného plyšového dráčka Hasíka - za statečnost. Nechala se i s ním i vyfotit a při odjezdu hasičského vozidla už těm velkým hodným mužům mávala, stejně jako maminka a babička.

Odkazy do noveho okna

houpackaditeCeskyTesin (1 KI)

houpackaditeCeskyTesin (1 KI) 

Detailní náhled

houpackaditeCeskyTesin (2)

houpackaditeCeskyTesin (2) 

Detailní náhled

houpackaditeCeskyTesin (3)

houpackaditeCeskyTesin (3) 

Detailní náhled

houpackaditeCeskyTesin (4)

houpackaditeCeskyTesin (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem