SOŠ PO a VOŠ PO  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Žáci SOŠ PO uspěli na MČR dorostu v požárním sportu

V neděli 30.6.2024 se na atletickém stadionu v Písku konalo mistrovství České republiky družstev dorostenců v požárním sportu. Na tuto soutěž postoupily z krajských kol pouze nejlepší družstva z celé ČR a žáci SOŠ PO byli u toho. 

Za SDH Bludov z Olomouckého kraje soutěžil Josef Březina a SDH Hájov z Moravskoslezského kraje reprezentoval Šimon Holub. Soutěžní den začal štafetou 4x100 m s překážkami, ve které si hasiči z Bludova připsali 5. místo. Následoval běh na 100 m s překážkami, kde členové týmu beželi sami za sebe a jejich časy se následně sčítaly. Pepa Březina zaběhl čas 19,01 sekundy a ze 102 závodníků skončil na 37. místě. O něco lépe na tom byl Šimon Holub s časem 18,79 sekundy a výrazně tak pomohl svému týmu. Dorostenci SDH Bludov si z této disciplíny odvezli 2. místo a přiblížili se k vytouženému titulu mistrů republiky. Na závěr dne se konala královská disciplína, a to požární útok. Tým SDH Bludov s Pepou Březinou tuto disciplínu opanoval a v celkovém pořadí týmu se stali MISTRY ČESKÉ REPUBLIKY DOROSTU pro rok 2024. Pepovi moc gratulujeme! Šimon Holub si s Hájovem odvezl konečné 9. místo.

Následující den, v pondělí 1.7.2024 na stejném stadionu v jihočeském Písku, bojovali o tituly mistrů a vicemistrů republiky jednotlivci. Za SDH Hutisko-Solanec ze Zlínského kraje soutěžil další žák SOŠ PO Lukáš Maléř. Soutěž začínala během na 100 m s překážkami, ve které si Lukáš připsal čas 17,91 sekundy. Tento čas mu vynesl nádherné 3. místo a velmi jej přiblížil k medailovému umístění v celkovém hodnocení. Odpoledne soutěž pokračovala během na 100 m s přenosným hasicím přístrojem. Lukáš si po opakovaném prvním pokusu zapsal čas 15,54 sekundy a dostal se tak do čela disciplíny. Tento čas nedokázal překonat žádný z jiných závodníků a Lukáš se tak stal MISTREM ČESKÉ REPUBLIKY DOROSTU pro rok 2024 ve "dvojboji". V celkovém pořadí jednotlivců získal 3. místo!

Celkové výsledky MČR dorostu v požárním sportu jsou uvedeny zde: https://mladez.dh.cz/index.php/sportovni-cinnost/mcr-plamen-a-dorostu/1323-vysledky-druzstva-pisek-2024

Odkazy do noveho okna

01 běh na 100 m překážek - Lukáš Maléř

01 běh na 100 m překážek - Lukáš Maléř 

Detailní náhled

02 štafeta dorostu - Pepa Březina

02 štafeta dorostu - Pepa Březina 

Detailní náhled

03 požární útok SDH Hájov - Šimon Holub

03 požární útok SDH Hájov - Šimon Holub 

Detailní náhled

04 celkové pořadí jednotlivců

04 celkové pořadí jednotlivců 

Detailní náhled

05 týmy na 1.-3.místě

05 týmy na 1.-3.místě 

Detailní náhled

06 vítězný tým SDH Bludov

06 vítězný tým SDH Bludov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem