HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásah hasičů u dopravní nehody v Mostech u Jablunkova (FM)

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly u dopravní nehody dvou osobních a jednoho nákladního automobilu na silnici 1/11 v Mostech u Jablunkova, U této nehody evidujeme 3 zraněné osoby.
 
Operační středisko HZS MSK obdrželo informaci o dopravní nehodě od Zdravotnického operačního střediska ZZS MSK krátce před půl jedenáctou dopolední v sobotu 14.12.2013. Na místo zásahu byly ihned vyslány 3 jednotky hasičů, a to jednotka HZS MSK ze stanice v Třinci a spolu s ní dvě jednotky dobrovolných hasičů z Mostů u Jablunkova a z Jablunkova.
 
Po příjezdu hasiči zjistili, že došlo k dopravní nehodě dvou osobních a jednoho nákladního vozidla na frekventované silnici 1/11. Při této nehodě byly zraněny 3 osoby, ani jednu z nich nemuseli hasiči naštěstí vyprošťovat z havarovaných vozidel. Dle sdělení zasahujících hasičů se jednalo o dvě těžší a jedno lehčí zranění. Jednu ze zraněných osob přepravil do nemocnice vrtulník ZZS MSK, který na místo přiletěl.
 
Hasiči provedli zajištění místa dopravní nehody, protipožární opatření odpojením akumulátorů u havarovaných vozidel, spolupracovali na ošetření zraněných osob s posádkami ZZS MSK. Také byly jímány unikající provozní náplně. Jelikož došlo k většímu úniku, byl velitelem zásahu na místo povolán sorbentový kontejner ze stanice HZS MSK ve Frýdku-Místku. K úniku kapalin do životního prostředí nedošlo.
 
Celý zásah hasičům trval zhruba sedm hodin, kdy po naložení havarovaných vozidel na vozidla odtahové služby uklidili vozovku a vrátili se zpět na své základny.
 
por. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje
Odkazy do noveho okna

DNdvěOAaNAMostyuJablunkova/DNvyproštěníMosty 1

DNdvěOAaNAMostyuJablunkova/DNvyproštěníM... 

Detailní náhled

DNdvěOAaNAMostyuJablunkova/DNvyproštěníMosty 2

DNdvěOAaNAMostyuJablunkova/DNvyproštěníM... 

Detailní náhled

DNdvěOAaNAMostyuJablunkova/DNvyproštěníMosty 3

DNdvěOAaNAMostyuJablunkova/DNvyproštěníM... 

Detailní náhled

DNdvěOAaNAMostyuJablunkova/DNvyproštěníMosty 4

DNdvěOAaNAMostyuJablunkova/DNvyproštěníM... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem