HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zdravotníci poděkovali Hasičskému záchrannému sboru

Generální ředitel Krajské zdravotní a ředitel HZS Ústeckého kraje podepsali Memorandum o spolupráci 

Podpis memoranda (4).JPGPodpis memoranda (4).JPGNavázání hlubší spolupráce při poskytování zdravotnických služeb příslušníkům a zaměstnancům Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje (HZS ÚK) je hlavním cílem podepsaného memoranda, jehož platnost 24. března 2022 stvrdili podpisem generální ředitel Krajské zdravotní, a.s. (KZ), MUDr. Petr Malý, MBA, a ředitel HZS Ústeckého kraje plk. Ing. Roman Vyskočil.  

„Memorandum zrcadlí náš veliký dík všem zaměstnancům hasičského záchranného sboru, protože s námi byli od počátku vypuknutí pandemické krize a byli nám obrovskou oporou. Pokud jim můžeme pomoci další možnou spoluprací, tak to činíme velmi rádi. Není to poděkování nás, vedení Krajské zdravotní, ale všech našich zdravotníků,“ prozradil osobní rovinu memoranda generální ředitel Petr Malý.

Příslušníci a zaměstnanci HZS ÚK mohou využívat zdravotní služby v odborných ambulancích i na lůžkových odděleních jednotlivých odštěpných závodů KZ. Hlubší spolupráce je myšlena zejména využitím zdravotní péče v případech akutních stavů na odděleních emergency, semiakutních a chronických obtíží v rámci programu „Bílá klientská karta“ v odborných ambulancích a také samozřejmě při nutnosti hospitalizace na jednotlivých lůžkových odděleních KZ.  

„Pro mne osobně je podpis memoranda vynikajícím krokem. Všichni si přejeme, aby naši zaměstnanci mohli poskytovat pomoc lidem v nouzi, a to mohou jen tak, že budou zdravotně v pořádku a v případě onemocnění či úrazů se díky skvělé péči budou moci co nejdříve vracet do výkonu služby,“ prozradil k podpisu spolupráce plk. Ing. Roman Vyskočil a dodal, že pro hasiče, stejně jako pro zdravotníky hraje čas významnou roli a setrvávání zaměstnanců v pracovní neschopnosti se může negativně promítat například v době krize. 

Hlavní hygienička KZ Mgr. Dana Vaculíková, která byla u prvopočátku spolupráce s HZS ÚK při vypuknutí nemoci COVID-19 připomíná, že role hasičů společně se zdravotníky byla neoddiskutovatelná a spolupráci s ústeckými hasiči si nemůže vynachválit. Díky nim a jejich mnoha tisícům odpracovaných hodin se měli zdravotníci o koho opřít. „Chtěli jsme společně s panem generálním ředitelem Petrem Malým vyjádřit hasičům velké poděkování. Uvědomovali jsme si, že jen slova nestačí, chtěli jsme poděkovat zásadněji, něčím, co jim můžeme předat a co nebude pouhým gestem, ale opravdovým přínosem. Proto vzniklo toto memorandum o zdravotní spolupráci, které budeme rádi plnit,“ doplnila Dana Vaculíková.    

Hlavní hygienička KZ ještě připomněla, že spolupráce mezi hasiči a zdravotníky má samozřejmě mnohem hlubší kořeny, než v covidové době. Transport pacientů s obrovskou hmotností, problematické převozy a další realitou prověřené situace si spolupráci obou záchranných složek vyžadovaly již dříve. Společná činnost na covidových jednotkách přišla až později, ale je třeba přiznat, že některé tyto jednotky držela v chodu právě jen podpora hasičů. Podepsání memoranda o zdravotní spolupráci je jen logickým a správným vyústěním.  


 
Zdroj: info@kzcr.eu
 

Odkazy do noveho okna

Podpis memoranda (4)

Podpis memoranda (4) 

Detailní náhled

Podpis memoranda (3)

Podpis memoranda (3) 

Detailní náhled

Podpis memoranda (1)

Podpis memoranda (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem