HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Železniční dopravní nehoda cisteren převážející nebezpečné látky – Olšany, Šumperko

Výjezd dvou jednotek profesionálních hasičů a to včetně drážních kolegů HZSp SŽDC si v brzkých ranních hodinách pátku 22.5.2015 vyžádala železniční nehoda kolejových cisteren.Informaci o události převzalo operační středisko hasičů krátce před třetí hodinou ranní a ihned k místu vyslalo hasiče požární stanice Šumperk a drážní jednotku z Přerova.  

Na vlečce v průmyslového areálů výrobní společnosti v Olšanech došlo k uvolnění několika železničních vozů ty se dále v trati s běžným železničním provozem srazili s dalšími kolejovými vozidly s cisternami. Naštěstí k vykolejení vozidel či většímu poškození kolejiště nedošlo, z cisteren rovněž nedošlo k úniku nebezpečných látek.
 
Hasiči místo události zabezpečili, provedli monitoring stavů cisternových vozidel a kolejového svršku. Dle získaných informací se jednalo o cisterny pro přepravu hydroxidu sodného. Celou událost si po příjezdu převzala drážní jednotka a profesionální hasiči požární stanice Šumperk se poté vrátili zpět na svou základnu, k žádnému zranění osob nedošlo.
 
 
Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : www.hzsol.cz
 
Odkazy do noveho okna

nehoda_vlak_olsany_sumpersko

nehoda_vlak_olsany_sumpersko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem