HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zemřel Josef Hanzl, dlouholetý příslušník a bývalý velitel stanice Raspenava

Se zármutkem oznamujeme, že ve věku nedožitých 57 let nás opustil bývalý dlouholetý příslušník Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje pan Josef Hanzl, DiS. 

FotoS hasičskou profesí spojil takřka celý svůj život. Od roku 1975 byl Josef Hanzl členem SDH Raspenava, o deset let později JSDH Raspenava. V roce 1989 nastoupil 1. dubna dráhu profesionálního hasiče – tehdy požárníka veřejného útvaru Sboru požární ochrany okresu Liberec. Přes pozice velitele družstva a velitele čety se vypracoval na post velitele stanice Raspenava (jmenován v únoru 1994), a stal se tak na dlouhých sedmadvacet let jejím velitelem. Byl tak zároveň nejdéle sloužícím velitelem stanice u HZS Libereckého kraje. Příslušníkem HZS Libereckého kraje byl dlouhých dvaatřicet let, do zaslouženého odpočinku odcházel k 30. listopadu 2021 jako emeritní kapitán.

Josef Hanzl byl nositelem celé řady významných regionálních, spolkových i rezortních ocenění. Můžeme uvést alespoň medaili za zásluhy města Raspenavy, medaili Integrovaného záchranného systému Libereckého kraje, medaili za zásluhy o bezpečnost, medaili Za věrnost I. stupně a rovněž medaili HZS Libereckého kraje. Po odchodu z řad příslušníků HZS Libereckého kraje zůstal dále aktivní v dobrovolné jednotce požární ochrany v místě svého bydliště.

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje tímto vyjadřuje upřímnou soustrast rodině a příbuzným.
Foto

vytisknout  e-mailem