HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zimní počasí znamená pro hasiče více práce na silnicích

Od pátku 18. do neděle 20. listopadu vyjeli jihočeští hasiči k téměř třem desítkám dopravních nehod. Ve srovnání s jinými konci týdnů je počet nehod, u kterých hasiči na jihočeských silnicích zasahovali, o tomto víkendu téměř trojnásobný.  

Vážná dopravní nehoda se stala v neděli 20. listopadu před 14. hodinou na silnici III. třídy v Čížové, části obce Zlivice. Za obcí ve směru na Vráž havaroval osobní automobil, jehož řidič nezvládnul řízení, vyjel ze silnice, kde narazil do stromu. Ve zničeném autě zůstaly zaklíněny dvě dospělé osoby a jedno dítě. Profesionální hasiči z písecké stanice, kteří k nehodě vyjeli společně s Policií ČR a Zdravotnickou záchrannou službou Jihočeského kraje, museli na vyproštění všech zraněných použít jak hydraulické válce, rozpínák, tak nakonec i nůžky. Během čtvrthodiny hasiči předávali všechny zraněné zdravotníkům ZZS. Zároveň s vyproštěním hasiči zajistili auto proti požáru a proti úniku provozních kapalin. Poté nehodu předali policistům k šetření a odjeli zpět na stanici. Po 16. hodině se pak písecká jednotka na místo nehody vrátila s technickým automobilem, aby pomohli s naložením havarovaného auta na vůz odtahové služby a dokončili úklid komunikace znečištěné od vyteklých provozních kapalin.

Již v pátek (18. listopadu) v dopoledních hodinách se stala nehoda nehoda u Černé v Pošumaví, části obce Bližné. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Frymburk a jednotka SDH obce Černá v Pošumaví. Na místě nehody hasiči zjistili, že havarované auto vyjelo ze silnice a skončilo mimo vozovku. Nevytékaly z něj žádné provozní kapaliny. Hasiči jej zajistili proti požáru a pak si velitel zásahu vyžádal jeřáb na jeho vyproštění. K zásahu vyjela osádka automobilového jeřábu jednotky SDH obce Vyšší Brod. Zásah hasiči ukončili až po 14. hodině. U nehody spolupracovali s Policií ČR a ZZS.

S nutností vyproštění zraněných osob byla v sobotu (19. listopadu) v 14:09 hodin ohlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů, která se stala u Staré Hlíny. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze dvou stanic, a to Třeboň a Jindřichův Hradec. Při nehodě utrpěly zranění dvě osoby, jednu z nich museli zasahující hasiči vyprošťovat. Obě jednotky okamžitě předali do péče zdravotníků ZZS. Zároveň s vyproštěním hasiči u havarovaných aut provedli protipožární opatření a opatření proti úniku provozních kapalin. Jindřichohradecká jednotka zásah ukončila v 14:46 hodin, jejich třeboňští kolegové pak o hodinu později poté, co Policie ČR ukončila své šetření a hasiči v místě nehody vozovku uklidili.

Na silnici vedoucí z Vimperka do Zdíkova v katastru obce Křesanov zasahovala v neděli 20. listopadu od 5:30 hodin profesionální jednotka ze stanice Vimperk u dopravní nehody osobního automobilu. Zasahující hasiči ze zničeného auta vyprošťovali jednu zaklíněnou osobu. Během několika minut byla již v péči zdravotníků ZZS. Jednotka dále u havarovaného auta provedla protipožární opatření a velitel zásahu si na místo vyžádal SÚS na posyp zledovatělé silnice. Nehodu šetřila Policie ČR.

 

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda OA, Zlivice - 20. 11. 2016 (2)

Dopravní nehoda OA, Zlivice - 20. 11. 20... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Zlivice - 20. 11. 2016 (1)

Dopravní nehoda OA, Zlivice - 20. 11. 20... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Zlivice - 20. 11. 2016 (4)

Dopravní nehoda OA, Zlivice - 20. 11. 20... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Zlivice - 20. 11. 2016 (3)

Dopravní nehoda OA, Zlivice - 20. 11. 20... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem