HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jak hasit hořící olej na pánvi, poradili dnes návštěvníkům hasiči v Chrudimi při dnu otevřených dveří

 
V pondělí 4. května se otevřely brány všech hasičských stanic na Chrudimsku. Zájemci z řad veřejnosti, ale také žáčci mateřských i základních škol zavítali nejen na centrální stanici do Chrudimi, ale také na pobočné stanice do Hlinska a na Seč. Svatý Florián, patron všech hasičů, který má 4. května svátek, hasičům přál i docela dobré počasí.
Například na stanici v Chrudimi všechny doslova nadchla ukázka hašení hořícího oleje na pánvi. Potlesk sklidili hasiči také za ukázku předvedení vyprošťovacího zařízení, které hasiči používají při dopravních nehodách. Jen za poslední rok hasiči v okrese Chrudim zasahovali u 277 dopravních nehod. Přibližně u každé třetí nehody je nutné použít právě vyprošťovací zařízení. Návštěvníci sezájmem poslouchali výklad i o problematice nebezpečí požárů, kdy a jak použít hasicí přístroj, jak předejít požárům i jak se chránit při mimořádné události. Přítomní, kterých hasiči napočítali více než 350, měli možnost prohlédnout si i nejmodernější mobilní techniku.
Hasiče na všech stanicích potěšila velká účast i spokojený úsměv odcházejících dětí a dospělých. Každý si domů odnesl nejen zážitek ze dne otevřených dveří, ale také drobné propagační materiály.

vytisknout  e-mailem