HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár haly v areálu firmy Rumpold v Horažďovicích

V neděli 17. dubna 2016 v Horažďovicích na Strakonické došlo pravděpodobně samovznícením odpadu k požáru skladovací haly v areálu firmy Rumpold. Další z možností příčin požáru je žhavý popel.

Obdobný požár firmu zasáhl minulý rok v květnu (http://www.hzscr.cz/clanek/pozar-haly-v-arealu-firmy-rumpold-vhorazdovicich.aspx), poškodil celou halu a způsobil škody za více jak 1 milion korun.

Tentokrát byl požár zpozorován relativně včas. I přes jeho rychlé šíření se podařilo hasičům ho zastavit v polovině celkové plochy haly. Škody se pohybují kolem půl milionu korun, poškozena byla střešní konstrukce a elektroinstalace.

S požárem bojovalo 5 jednotek PO (místní profesionální i dobrovolní hasiči posíleni o jednotky HZS Klatovy, SDH Malý Bor a Velké Hydčice), s likvidací požáru pomáhali zaměstnanci společnosti, kteří bagrem rozkrývali vrstvy odpadu a hasiči je postupně prolévali pěnou.

K ohrožení obyvatel Horažďovic nedošlo, vzhledem k dobrým rozptylovým podmínkám a tomu, že kouř šel z města ven, nebylo potřeba přijímat další opatření.

Zasahující jednotky:
HZS Horažďovice
HZS Klatovy 
JSDH Horažďovice 
JSDH Malý Bor
JSDH Velké Hydčice

vytisknout  e-mailem