HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vážná dopravní nehoda na Rakovnicku

Dne 27. 9. 2014 v 18:19 hod. byla Hasičskému záchrannému sboru Středočeského kraje cestou operačního střediska Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje oznámena dopravní nehoda jednoho osobního automobilu mezi obcemi Mšec a Drnek na hranicích okresů Kladno a Rakovník.  

Na místo byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Slaný, Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje a ASČR, doplněna o leteckou záchrannou službu.

Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu jednoho osobního automobilu Škoda Felicia combi, které dostalo po najetí mimo pozemní komunikaci smyk, přetočilo se přes střechu a narazilo do stromu. Nárazem byly všechny osoby vymrštěny okny mimo vozidlo. Bilance dopravní nehody je tragická, z pětičlenné osádky byly čtyři osoby zraněny těžce, jedna lehce. Všechny složky IZS na místě bojovaly o život zraněných osob, včetně provádění resuscitace.
 
 

Petra Effenbergerová, ZZS Středočeského kraje:  "Na místě události zasahovalo celkem 5 posádek zdravotnické záchranné služby, a to dvě posádky RV a RZP z Kladna, jedna posádka RZP ze Slaného, jedna posádka RLP z Rakovníka, jedna posádka RZP z Nového Strašecí a dvě posádky letecké záchranné služby z Prahy a z Ústí nad Labem. Posádky na místě ošetřovaly celkem 5 osob, čtyři z nich byly následně ve velmi vážném život ohrožujícím stavu přepraveny do pražských nemocnic a do nemocnice v Ústí nad Labem. Pátá lehce zraněná osoba byla převezena na urgentní příjem kladenské nemocnice".

 
Jako posilová jednotka byla na místo povolána velitelem zásahu jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Stochov, dále se na místo dostavil vrtulník letecké záchranné služby z Ústeckého kraje. Po poskytnutí přednemocniční péče byly osoby transportovány do vrtulníků a sanitních vozů, odkud byly dále přepraveny k nemocničnímu ošetření. V okolí dopravní nehody bylo provedeno preventivní pátrání jednotek pomocí termovizních kamer za spolupráce s Policií ČR. U vozidla provedli hasiči protipožární opatření a po celou dobu zásahu osvětlovali místo zásahu. Silnice mezi obcemi Mšec a Drnek zůstala uzavřena do nočních hodin pro účely šetření dopravní policie, služby kriminální policie a vyšetřování s doplněním soudního znalce. Po ukončení šetření byl jednotkou HZS Středočeského kraje ze stanice Slaný proveden úklid pozemní komunikace a vozidlo bylo naloženo na odtahovou službu.
 
Na místo se v průběhu zásahu dostavil velitel stanice HZS Slaný a následně řídící důstojník územního odboru Kladno. Poděkování patří kolemjedoucím, kteří poskytli první pomoc zraněným před příjezdem složek i následně. Účastníkům dopravní nehody bylo 17 až 18 let.
 
 

Foto: nprap. Jiří Pospíšil, vyšetřovatel požárů Kladno

npor. Ing. Martin Vondra
velitel stanice Slaný
 

Odkazy do noveho okna

DN_Drnek/DSC_3678

DN_Drnek/DSC_3678 

Detailní náhled

DN_Drnek/DSC_3680

DN_Drnek/DSC_3680 

Detailní náhled

DN_Drnek/DSC_3681

DN_Drnek/DSC_3681 

Detailní náhled

DN_Drnek/DSC_3687

DN_Drnek/DSC_3687 

Detailní náhled

DN_Drnek/DSC_3688

DN_Drnek/DSC_3688 

Detailní náhled

DN_Drnek/DSC_3690

DN_Drnek/DSC_3690 

Detailní náhled

DN_Drnek/DSC_3695

DN_Drnek/DSC_3695 

Detailní náhled

DN_Drnek/DSC_3696

DN_Drnek/DSC_3696 

Detailní náhled

DN_Drnek/DSC_3697

DN_Drnek/DSC_3697 

Detailní náhled

DN_Drnek/DSC_3719

DN_Drnek/DSC_3719 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem