Ministry of the interior of the Czech Republic  

Go

We protect life, health and property


Quick links: Sitemap Text version Česky Fulltext search


 

Main menu

 

 

Požár v kuchyni

22. 7. 2016 - 6:52, Praha 4, Pertoldova  

Nejčastější příčinou vzniku požáru v domácnostech jsou spálené potraviny.

Nejinak tomu bylo i v tomto případě, kdy si muž po noční službě chtěl uvařit k snídani vejce a unavený na chvíli usnul. Požár kuchyňské linky se pak snažil sám uhasit, ale už to nebylo v jeho silách. Při hašení se nadýchal zplodin hoření a popálil se. Na místě ho ošetřila ZZS.

Hasiči ze stanic Chodov, Krč a Modřany se k požáru sjeli ve větším počtu, neboť se jednalo o požár v 5. patře osmipatrového panelového domu a nebylo zřejmé, kolik lidí bude třeba evakuovat. Nakonec hasiči z Modřan požár zvládli v dýchací technice jedním vodním proudem a dům odvětrali pomocí přetlakové ventilace.

Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při přípravě potravin a škoda, která požárem vznikla, je odhadnutá na 100 tisíc korun.

 

Links to new window

20160722C_byt_Kr001

20160722C_byt_Kr001 

View larger image

20160722C_byt_Kr002

20160722C_byt_Kr002 

View larger image

20160722C_byt_Kr003

20160722C_byt_Kr003 

View larger image

20160722C_byt_Kr004

20160722C_byt_Kr004 

View larger image

Print  E-mail