Požár v kuchyni
22. 7. 2016 - 6:52, Praha 4, Pertoldova
Nejčastější příčinou vzniku požáru v domácnostech jsou spálené potraviny.
Nejinak tomu bylo i v tomto případě, kdy si muž po noční službě chtěl uvařit k snídani vejce a unavený na chvíli usnul. Požár kuchyňské linky se pak snažil sám uhasit, ale už to nebylo v jeho silách. Při hašení se nadýchal zplodin hoření a popálil se. Na místě ho ošetřila ZZS.
Hasiči ze stanic Chodov, Krč a Modřany se k požáru sjeli ve větším počtu, neboť se jednalo o požár v 5. patře osmipatrového panelového domu a nebylo zřejmé, kolik lidí bude třeba evakuovat. Nakonec hasiči z Modřan požár zvládli v dýchací technice jedním vodním proudem a dům odvětrali pomocí přetlakové ventilace.
Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při přípravě potravin a škoda, která požárem vznikla, je odhadnutá na 100 tisíc korun.