HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se učili ovládat Cobru

Představte si místnost zasaženou požárem v plném rozvoji se šlehajícími plameny, kde panuje teplota nad 500 stupňů Celsia. Pohyb uvnitř je pro hasiče kvůli velkému žáru obtížný. Během pár sekund se ale vše změní. A to když hasiči zvenku použijí speciální hasicí zařízení, které umí proříznout různě silné stěny, pláště budov nebo střechy. Dovnitř vpraví pomocí patentované trysky vodní mlhu, která se okamžitě promění v páru a prostor ochladí až na 80 stupňů. Toto je možné jen s CCS Cobra (Cold Cut System). Fungování doslova na vlastní kůži si zkoušeli začátkem dubna 2016 profesionální hasiči stanice Liberec, Raspenava a drážní hasiči. K tomu jim posloužil objekt bývalé vlakové zastávky v Luhu pod Smrkem, který byl určen k demolici a který pro výcvik zapůjčila Správa železniční dopravní cesty, s. p.  

Odkazy do noveho okna

w_160412-14 (33)

w_160412-14 (33) 

Detailní náhled

w_160412-14 (181)

w_160412-14 (181) 

Detailní náhled

w_160412-14 (248)

w_160412-14 (248) 

Detailní náhled

w_160412-14 (326)

w_160412-14 (326) 

Detailní náhled

w_160412-14 (391)

w_160412-14 (391) 

Detailní náhled

w_160412-14 (404)

w_160412-14 (404) 

Detailní náhled

w_160412-14 (515)

w_160412-14 (515) 

Detailní náhled

w_160412-14 (573)

w_160412-14 (573) 

Detailní náhled

w_160412-14 (731)

w_160412-14 (731) 

Detailní náhled

w_160412-14 (789)

w_160412-14 (789) 

Detailní náhled

w_IMG_4414

w_IMG_4414 

Detailní náhled

w_IMG_4434

w_IMG_4434 

Detailní náhled

w_IMG_4437

w_IMG_4437 

Detailní náhled

w_IMG_4444

w_IMG_4444 

Detailní náhled

w_IMG_4448

w_IMG_4448 

Detailní náhled

w_IMG_4450

w_IMG_4450 

Detailní náhled

w_IMG_4459

w_IMG_4459 

Detailní náhled

w_IMG_4482

w_IMG_4482 

Detailní náhled

w_IMG_4495

w_IMG_4495 

Detailní náhled

w_IMG_4501

w_IMG_4501 

Detailní náhled
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem