HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

9. ročník Memoriálu npor. Miroslava Velce v bowlingu

Bowlingové centrum V-GROUP BOWLING KLADNO v nákupním areálu Oaza ve čtvrtek 2. října odpoledne zcela obsadili hasiči. Naštěstí nepřijeli kvůli požáru nebo jiné mimořádné události, ale aby předvedli své umění na 9. ročníku Memoriálu npor. Miroslava Velce, který pro příslušníky i občanské zaměstnance připravilo vedení Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. 

Do soutěže na deseti profesionálních drahách se přihlásilo osmnáct různě sestavených čtyřčlenných družstev, mezi kterými nechyběly ani reprezentace několika územních odborů. Všechny účastníky přivítal krajský ředitel Miloslav Svatoš a zároveň jim popřál, ať to hezky padá! Polovina týmů se pak ihned pustila do kvalifikační fáze turnaje, kde všichni hráči museli odházet dvě kola. Poté svoji kvalifikaci odehrála zbývající družstva.

Od začátku se na všech drahách rozpoutal boj o každý bod, i když na některých jedincích bylo vidět, že si s bowlingovou koulí zas tak netykají a vzadu ukrytého „stavěče“ kuželek příliš neunaví. Na druhou stranu i oko laika postřehlo vybroušený styl hráčů, kterým z kapsy fiktivně čouhala registračka. A tak se diváci mohli kochat učebnicovými i roztodivnými kreacemi od drsných a brutálních hodů až po různé artistické a baletní figury nebo originální „obouručák“ v podání Ireny Loudové. V jednu chvíli mohlo dokonce dojít k předčasnému ukončení turnaje. To když jeden z borců zapomněl při odhozu prst v kouli a ta se místo po dráze vydala vzduchem zpět - zrovna k sedačce, kde se na svůj další hod soustřeďoval Miloslav Svatoš. Naštěstí se atentát na ředitele nevydařil a soutěž mohla pokračovat. Nutno dodat, že neplánovaná léčba šokem se veliteli středočeského sboru vyplatila, neboť vzápětí jeho žlutý projektil smetl všechny kuželky - strike!

Nejlepších deset týmů z kvalifikace se následně utkalo ve finálové části, která už byla jen jednokolová. A ti, pro které turnaj skončil, se mohli věnovat fandění nebo konzumaci různých pochoutek a nápojů. Na drahách to však doslova vřelo. Postupně se začala krystalizovat pětice favoritů, která mezi sebou sváděla napínavou bitvu až do konce. Před závěrečnou desátou rundou bylo skoro jisté, že tentokrát se z dalšího triumfu nebudou radovat několikanásobní šampioni VELCOVI, ale o vítězství si to rozdají BOSSOVÉ a EVŽENI. Kvarteto Luboše „Evžena“ Humla ukončilo soutěž o chvilku dříve a nasadilo laťku hodně vysoko. Překonat ji mohl už jen úplně poslední memoriálový pokus Míry Kereka, který však musel všechno shodit, aby měl nárok na tolik potřebný dohoz navíc. Nestalo se - dvě kuželky byly proti, i když se obě lehce zakymácely.

Na slavnostním vyhlášení výsledků obdržela zvláštní cenu v podobě lahve bublinek za nejnižší nához v jednotlivcích Kateřina Stehlíková, která však poznala, že někdy je lepší srazit o pár kuželek méně než předposlední - ten nedostal nic! Naopak pro nádherné dorty a poháry si pak došli ti nejlepší, v kategorii žen Sandra Hadová z právního oddělení a v mužích neratovický hasič Honza Kvapil. A pak už si pro pamětní diplomy chodili týmoví kapitáni. Výjimku tvořily poslední ŽIRAFEČKY, které v kompletní sestavě i s nehrající kapitánkou, trenérkou, manažerkou, psycholožkou, masérkou a kustodkou Vlaďkou Kerekovou také převzaly od ředitele Svatoše a pana Velce lahev sektu. Může je taky těšit, že získaly hned několik primátů - jediné nastoupily v týmových dresech, jediné měly svůj realizační tým a jako jediné ryze dámské družstvo zvítězily v neoficiální soutěži žen. Čtveřice na prvních třech místech vybojovaly poháry a vouchery na bowling. Bronzový skončil kombinovaný tým HZS BEROUN. Stříbrem se pyšní BOSSOVÉ kapitána Miloslava Svatoše, kterému sekundovali Miloš Hladík, Petr Chalupník a Míra Kerek. A větev si pod sebou vítězstvím podřízli EVŽENI (Luboš Huml, Jiří Hrdlička, Lukáš Kvasil a Jiří König), kterým kromě dortu patří i velký putovní pohár. Je ovšem otázkou, kdo z nich ho za rok přinese. V kuloárech se totiž šušká, že si EVŽENI asi budou muset hledat nová zaměstnání…

„Děkuji vám za skutečně hojnou účast, perfektní organizaci i skvělou hru, kterou jste tu dnes předvedli. Dovolte mi, abych vás spolu s panem ředitelem Svatošem pozval na jubilejní desátý ročník,“ uvedl na závěr letošního memoriálu zástupce rodiny Velcových.

Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje
 

vytisknout  e-mailem