HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Blesk zapálil střechu rodinného domu ve Lhotě na Kladensku

V pátek 21. června deset minut po půlnoci se na Kladensku prohnala silná bouřka a jeden z mnoha blesků tak způsobil požár střechy rodinného domu ve Lhotě nedaleko Kladna.  

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s cisternou, automobilovým žebříkem, velitelským automobilem a vyšetřovatelem požárů, dále na místo vyjela profesionální jednotka hasičů ze Stochova s cisternou a místní dobrovolná jednotka hasičů, která byla na místě události první.

Cestu k zásahu komplikovala silná bouřky, kdy hasiče ohrožovali popadané větve na komunikacích a silný déšť s větrem. Průzkumem byl zjištěn požár střechy a podkroví rodinného domu. Hasiči za použití dýchací techniky a pomocí jednoho proudu požár lokalizovali uvnitř podkroví, druhý proud byl nasazen z automobilového žebříku.

Hasiči na místě evakuovali celkem čtyřčlennou rodinu ven z domu. Po rozebrání střešní konstrukce hasiči dohasili jednotlivá ohniska požáru a vrátily se zpět na své základny, kdy do ranních hodin likvidovali události související s noční bouřkou. Při požáru nebyl nikdo zraněn, předběžná škoda je odhadnuta na 1 milion korun, uchráněné hodnoty činí 5 milionů korun.

Foto: nprap. Jiří Pospíšil
 

nstržm. Lukáš Vejvar

 

vytisknout  e-mailem