HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čelní střet osobního vozidla a autobusu si vyžádal dvě oběti na životech

Dne 7. února krátce po půl sedmé přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě osobního vozidla a autobusu na silnici I/3 mezi obcemi Tomice a Olbramovice. 

Na místo byla ihned vyslána profesionální jednotka ze stanice Benešov s velitelským vozidlem, 2x cisternovou automobilovou stříkačkou a vyprošťovacím vozidlem. V rámci poplachového plánu a předurčenosti na dopravní nehody, byla vyslána také jednotka SDH Votice s technikou CAS 15 MAN a RZA VW Transportér.

Jako první na místo dorazili profesionální hasiči následováni jednotkou SDH Votice. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o čelní střet osobního vozidla a autobusu. Osobní vozidlo se po nehodě nacházelo pod úrovní vozovky zaklíněné pod autobusem, kterému na komunikaci zůstala pouze zadní kola. V osobním vozidle zůstala zaklíněná řidička, u které následně konstatoval lékař ZZS zranění neslučitelná se životem. Ještě před příjezdem záchranářů byla poskytnuta laická první pomoc nezletilé osobě, která také cestovala ve vozidle. Bohužel i u té bylo zranění natolik vážné, že jí nebylo možné zachránit. V autobuse v době nehody cestovalo pět osob, z toho jedna byla lehce zraněná.

Hasiči provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření, po zadokumentování nehody vyproštění zesnulé osoby a následné vyproštění obou vozidel. Nezraněné osoby z autobusu byly transportovány dobrovolnou jednotkou do Votic, kam měl původně autobus dojet. Příčinu tragické nehody vyšetřuje Policie ČR. Po dobu zásahu byla komunikace zcela uzavřena., podařilo se jí zprůjezdnit až okolo půl jedenácté.

Foto: stanice Benešov

ppor. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje

 

 

vytisknout  e-mailem