HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čtyři jednotky likvidovaly v noci požár chaty na Benešovsku

V úterý 31. května pět minut po půl čtvrté ráno přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámení o požáru chaty v Městečku na Benešovsku. 

Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče z Benešova a Vlašimi spolu s dobrovolnými hasiči obcí Bílkovice a Postupice. První jednotka, která dojela k události, potvrdila, že požárem je zasažena jednopatrová chata a jeden ze zaparkovaných osobních automobilů. K likvidaci plamenného hoření nasadili hasiči dva vodní proudy.

K zajištění plynulé dodávky vody k hašení zřídily jednotky na místním potoce čerpací stanoviště. Zhruba za půlhodiny od nahlášení události se jim podařilo dostat požár pod kontrolu a mohla být nahlášena jeho lokalizace. Hasiči se následně zaměřili na vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek za pomoci termokamery a hasicích hřebů. Deset minut před sedmou hodinou ranní byl požár zcela zlikvidován a objekt byl předán majiteli, kterému byla nařízena dohlídka nad požářištěm.

Proč začalo hořet, bude zjišťovat hasičský vyšetřovatel spolu s experty z Technického ústavu požární ochrany v Praze. Zároveň byl na místo povolán psovod se psem cvičeným na vyhledávání urychlovačů hoření. Škoda byla předběžně vyčíslena na tři miliony korun.

por. Ing. Tereza Sýkora Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - požár chaty v Městečku na Benešovsku

001 - požár chaty v Městečku na Benešovs... 

Detailní náhled

002 - požár chaty v Městečku na Benešovsku

002 - požár chaty v Městečku na Benešovs... 

Detailní náhled

003 - požár chaty v Městečku na Benešovsku

003 - požár chaty v Městečku na Benešovs... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem