HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Instruktážně metodické zaměstnání pro HZS podniků

Dne 16. 10. 2014 proběhlo na stanici v Kladně setkání jednotlivých zástupců Hasičských záchranných sborů podniků (HZSP) Středočeského kraje s profesionálními hasiči Středočeského kraje (HZS SČK).  

Záštitu nad touto akcí převzal náměstek ředitele HZS SČK pro Integrovaný záchranný systém (IZS) a operační řízení (OŘ) plk. Miloš Hladík.

Ten jednodenní zaměstnání zahájil, přivítal všechny účastníky a seznámil přítomné s programem setkání. Poté v krátkosti představil HZS SČK a seznámil přítomné s novou technikou a technickými prostředky, které HZS SČK získal během posledních dvou let zejména z fondů Evropské unie.

Dalším programem bylo seznámení s první psychickou pomocí u zásahu, která u zástupců HZS podniků vyvolala velký zájem a zároveň obdiv. V odpoledních hodinách pokračoval program informací z oblasti IZS, operačního řízení a zjišťování příčin požáru, kde velký zájem vzbudila debata o dělení události na „zprávu o zásahu“ (ZOZ) a „zprávu o činnosti“ (ZOČ).

Po přednesení všech informací pro podnikové hasiče byl dán prostor k diskuzi, po které následovalo zakončení setkání. Součástí akce byla i prohlídka Krajského operačního a informačního střediska (KOPIS) v Kladně, při které zástupci HZSP ocenili zejména sofistikované technické vybavení a vlastní provoz na operačním středisku HZS SČK.

Na závěr náměstek Hladík poděkoval přítomným za jejich účast a popřál jim mnoho úspěchů jak v další práci, tak i při spolupráci s HZS SČK.
 

por. Ing. Lukáš Popp
Oddělení IZS
HZS Středočeského kraje
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem