HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kladenští hasiči vyjížděli v pátek ke třem požárům

V pátek 23. listopadu vyjížděli středočeští profesionální hasiči ze stanice Kladno celkem ke čtyřem událostem. Ve třech případech se jednalo o požár, v posledním případě o technickou pomoc. 

V dopoledních hodinách byl na tísňovou linku hasičů ohlášen požár osobního vozidla značky Subaru v Unhošti. Na místo vyjely dvě cisterny profesionálních hasičů z Kladna společně s vyšetřovatelem požárů, jako posilová jednotka byla na místo události vyslána jednotka místních dobrovolných hasičů. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o rozsáhlý požár osobního vozidla v motorové části, požár zasáhl i část interiéru. Hasiči požár zlikvidovali během deseti minut dvěma vysokotlakými proudy za použití dýchací techniky.

Ještě nenastala ani konečná likvidace požáru auta v Unhošti a kladenští hasiči byli odvolání k jinému případu. Jednalo se o požár obchodu s optikou ve Vašatově ulici v Kladně. Lokalizaci požáru provedla paní z vedlejšího obchodu, která se nadýchala zplodin hoření, tím však zamezila šíření požáru. Hasiči provedli vynesení ohořelých papírových krabic ven z objektu. Poté za použití dýchací techniky a přetlakového ventilátoru odvětrali zakouřené prostory a vrátili se zpět na základnu.

Okolo páté hodiny odpolední byla jednotka kladenských hasičů vyslána s jedním zásahovým automobilem ke sraženému chodci osobním vozidlem v sídlišti Sítná. Zraněný muž byl po příjezdu hasičů v péči záchranné služby. Hasiči tak na místě naštěstí nebyli potřeba.

Čtvrtá událost byla ohlášena kolem sedmé hodiny večerní. Jednalo se o požár rodinného domu v obci Doksy na Kladensku. Krajské operační a informační středisko na místo události vyslala jednotku profesionálních hasičů z Kladna se dvěma cisternami, automobilovým žebříkem a vyšetřovatelem požárů. Současně na místo vyrazily i dobrovolné jednotky ze Žiliny a Lhoty. Průzkumem byl na místě zjištěn požár sedací soupravy a stolku v obývacím pokoji. Hasiči za použití jednoho vodního proudu a dýchací techniky požár během několika minut zlikvidovali. Dále budovu odvětrali pomocí přetlakové ventilace a termovizní kamerou zkontrolovali teploty přilehlých místností.
 

Foto: kpt. Bc. Tomáš Nocar

nstržm. Lukáš Vejvar
stanice Kladno
 

vytisknout  e-mailem