HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda cisterny blokovala dálnici D8

V pondělí 14. 1. 2013 ve 22.10 hodin byla na tísňovou linku 112 nahlášena dopravní nehoda na D8 u Nové Vsi na Mělnicku. Na 18,5 kilometru ve směru na Prahu havarovaly dva kamiony, přičemž cisterna po smyku zůstala ležet na boku napříč komunikace. Utržená kabina tahače visela přes středová svodidla a vrak tahače blokoval rychlý pruh ve směru na Ústí nad Labem. Při nehodě se zranil řidič, záchranáři ho převezli na ošetření do mělnické nemocnice. 

Na místo jsme poslali  jednotky hasičů ze stanice HZS Mělník a Kralupy nad Vltavou.

Havarovaná cisterna, převážející 24 tun minerálních olejů, ležela na boku. Zůstala nepoškozená, nic z ní neunikalo. Naopak z tahače, z protržené nádrže, vytékala nafta.  Mezi středová svodidla a na komunikaci mohlo vytéct až 1 000 litrů nafty. Hasiči ji odčerpávali do záchytných nádob a vyteklou zasypávali sorbentem. Na místo nehody přijela také pracovnice ŽP MěÚ Kralupy nad Vltavou.

„Na místo dopravní nehody byla povolána asistenční služba Kappa-p, která měla zajistit náhradní cisternu, jeřáby a prostředky  na odstranění následků dopravní nehody,“ informoval velitel zásahu mjr.  Ing. Jan Hadrbolec. „ Vzhledem k tomu, že se jí nepodařilo zajistit vhodnou cisternu na přečerpání nákladu, byla na místo přivolána firma ZDS Jiránek-jeřáby se 2 vysokotonážními jeřáby. S jejich pomocí se nám podařilo cisternu pomalu otočit zpět na kola. Ještě před tím byla vyproštěna utržená kabina a vrak tahače“.

Krátce po osmé hodině se podařilo z dálnice odvézt cisternu i vrak tahače a začít s likvidací následků dopravní nehody.

FOTO: mjr. Ing. Jan Hadrbolec

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem