HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nouzové přistání letadla

V úterý 6. května 2014 byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje nahlášena žádost o pomoc. Na letišti Mnichovo Hradiště-Hoškovice (MB) nouzově přistává letadlo Piper PA 42 Cheyenne. Má problémy, prasklou přední pneumatiku, a v letadle jsou tři lidé. 

Na místo posíláme hasiče ze stanice HZS Mnichovo Hradiště, Mladá Boleslav a Benátky nad Jizerou, podnikové hasiče ze Škoda Auto a JSDH Mnichovo Hradiště.

Na místě je také ZZS. Letadlo nějakou dobu bude kroužit nad letištěm, než bude všechno připraveno k bezpečnému přistání. Hasiči se oblékají do ochranných oděvů, chystají vodu s pěnidlem, rozmísťují se podle pokynu leteckého dispečera podél dráhy. Ve 12.30 hodin dostává pilot pokyn k přistání, jednotky hasičů jsou rozmístěny podél přistávací dráhy. Všechny oči se upínají k obloze a drží palce pilotovi. Ve 12.34 hodin je letadlo na zemi. Všechno je v pořádku, jednotky IZS zasahovat nemusely.

Hasiči vysokotlakem ochlazují přední kolo letadla. Odstrojují se z ochranných oděvů. Všechny jednotky hasičů i zdravotníci se postupně vracejí zpět na základny.

FOTO: por. Ing. Michal Macoun, ÚO Mladá Boleslav

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem