HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požární ochrana očima dětí 2016

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska vyhlásilo pro letošek už 42. ročník soutěže „Požární ochrana očima dětí“, na které několik let aktivně spolupracuje územní odbor Kolín HZS Středočeského kraje. 

Soutěž je určena pro děti, žáky a mládež v rámci škol i mimoškolských organizací a má tři části - literární, výtvarnou a zpracovanou s pomocí digitálních technologií. Obsahové zaměření tématu pro letošní rok nese název „Prostředky pro hasební zásah.“

Výběr nebývá jednoduchý, neboť rok od roku jsou zasílány z dobrovolných sborů i škol stále hodnotnější a lepší práce. Na kolínské stanici se letos vybíraly nejlepší obrázky a literární práce od 169 dětí ze sedmi mateřských, dvanácti základních a dvou středních škol a také ze dvou sborů dobrovolných hasičů. Do digitálních technologií se letos nikdo nepustil.

V pátek 3. června 2016 se uskutečnilo vyhodnocení okresního kola v jednotlivých kategoriích. Slavnostního vyhlášení se zúčastnilo 26 dětí v doprovodu svých rodičů, sourozenců nebo pedagogického dozoru. Atmosféra pátečního odpoledne na hasičské stanici v Kolíně byla velice příjemná a přátelská. Po převzetí diplomů, medailí a cen byla pro děti i jejich doprovod připravena exkurze stanice a ukázka současné výjezdové techniky. Nejvíce však všechny přítomné zaujala interaktivní výuka chování osob v zakouřeném prostředí pomocí speciálního stanu, který kolínští hasiči získali v grantovém programu „TPCA pro Kolínsko 2015“ v sekci „Pro bezpečné a zdravé Kolínsko“.

Přehled vítězů jednotlivých kategorií v příloze.

nprap. Bc. Dagmar Zemanová
ÚO Kolín

vytisknout  e-mailem