HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při čelním střetu motorky a osobního vozidla zahynula u Votic jedna osoba

Dnes 14. srpna v 17:19 přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu na silnici I/3 poblíž obce Votice.  

Na místo byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice Benešov s technikou CAS 24 Mercedes Benz posílená o jednotku dobrovolných hasičů Votice s technikou RZA VW Transporter a CAS 15 Man.

Jako první na místo události přijela dobrovolná jednotka, která po příjezdu na místo zjistila, že došlo k čelnímu střetu osobního vozidla a motocyklu, který začal ihned po nehodě hořet. Dále bylo zjištěno, že ve vozidle zůstala zaklíněná jedna těžce zraněná osoba, kterou bylo nutné za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostit. Další vážně zraněná osoba se vyprošťovat nemusela.

Díky vážnému zranění dvou osob vyslala Zdravotní záchranná služba na místo ihned dva vrtulníky, za jejíž pomoci byly osoby transportovány do pražských nemocnic. Bohužel při nehodě byl také vážně zraněn řidič motocyklu, který i přes veškerou snahu záchranářů na místě svému zranění podlehl. Hasiči na místě dále provedli zajištění místa nehody, asanaci vozovky pomocí sorbentu a následný úklid komunikace. Příčiny nehody vyšetřuje Policie ČR, po celou dobu vyšetřování nehody byla komunikace zcela uzavřena.
 

FOTO: Stanice Benešov

ppor. Petr Svoboda
stanice Říčany

vytisknout  e-mailem