HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Putovní pohár si z krajské soutěže ve vyprošťování odvezli hasiči z Hořovic

V areálu Výstaviště v Lysé nad Labem se ve čtvrtek 10. dubna 2014 uskutečnila krajská soutěž ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel. Své síly přijeli změřit zástupci všech devíti územních odborů a dva týmy podnikových hasičů - ze Škoda Auto a. s. Mladá Boleslav a drážní hasiči SDŽC Nymburk. Dvanáctku čtyřčlenných družstev doplnili reprezentanti HZS Praha, kteří však startovali mimo soutěž. 

Slavnostního nástupu a zahájení se vedle krajského ředitele HZS plk. Ing. Miloslava Svatoše zúčastnil i hejtman Středočeského kraje MVDr. Josef Řihák, který věnoval do soutěže velký putovní pohár. „Práce hasičů je nesmírně náročná a já si jí obrovsky vážím. Snad se tento pohár stane i motivací k co nejlepším výkonům soutěžících týmů,“ uvedl představitel kraje.

Sbor rozhodčích připravil pro jednotlivá družstva skutečně záludné situace, které simulovaly reálné dopravní nehody. Nejlépe se se všemi nástrahami v časovém limitu dvaceti minut vypořádalo a putovní pohár získalo favorizované kvarteto z Hořovic (ÚO Beroun), které dominovalo většině předchozích ročníků. Hořovičtí dostali od rozhodčích nejvíce bodů ve všech třech hodnocených parametrech - taktice zásahu, technice provedení i předlékařské první pomoci. Druhé místo obsadilo družstvo mladoboleslavských „škodováků“ a třetí skončil tým z centrální stanice Kladno.

„Chladné a deštivé počasí nám příliš nepřálo, o to víc je potřeba ocenit výkony všech zúčastněných,“ zdůraznil na závěr krajský ředitel Miloslav Svatoš. „Přijeli dobře připraveni a zasloužili se o vysokou úroveň soutěže. Za skvělou práci děkuji i rozhodčím a v neposlední řadě také organizátorům z územního odboru Nymburk, kteří se svého úkolu zhostili na výtečnou. Na rozdíl od třetích Kladeňáků mě vítězství kluků z Hořovic až tak nepřekvapilo a věřím, že budou náš středočeský sbor úspěšně reprezentovat i na celostátní úrovni.“

V pořadí už 7. Mistrovství HZS České republiky ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel se bude konat 24. června tohoto roku před OC Plaza v Plzni.

FOTO: por. Ing. Michal Macoun, stanice Mladá Boleslav

Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001_1.místo

001_1.místo 

Detailní náhled

002_2.místo

002_2.místo 

Detailní náhled

003_3.místo

003_3.místo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem