HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vážná železniční dopravní nehoda ve Stochově na Kladensku

Ke srážce osobního automobilu s osobním vlakem došlo ve středu 17. září 2014 v 17:10 hodin na nechráněném železničním přejezdu jen pár desítek metrů od železniční stanice Stochov - Slovanka. Na místo okamžitě vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému.  

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Stochov s cisternou a posilovou jednotku kladenských hasičů s cisternou a vyprošťovacím automobilem. Na místo také vyjel velitel čety ze stanice Kladno a vyšetřovatel požárů v rámci dokumentace zásahu.

Dle prvních informací měl vlak narazit do boku osobního vozidla značky Renault Megane, uvnitř vozidla měl být zaklíněn řidič. Jako první na místě byla stochovská jednotka hasičů a to dvě minuty od výjezdu. Provedeným průzkumem na místě události bylo zjištěno, že muž je opravdu zaklíněn ve značně zdeformovaném vozidle. Hasiči společně se záchranáři začali okamžitě poskytovat zraněnému muži přednemocniční péči.

Po příjezdu kladenských hasičů začalo vyprošťování zraněného řidiče. Hasiči pomocí hydraulické vyprošťovací soupravy odstranili dveře na levé straně vozidla a pomocí zádové desky zraněného muže opatrně vytáhli mimo havarovaný vůz. Hasiči pak pomohli transportovat zraněného muže do vrtulníku letecké záchranné služby, ten byl letecky přepraven do motolské nemocnice. Hasiči vozidlo zajistili proti požáru a ve spolupráci se svými kolegy z HZS SŽDC Kralupy nad Vltavou vyprostili vrak vozu z kolejí. Zásah byl ukončen ve 20:45 hodin.

Foto: kpt. Bc. Tomáš Nocar

nstržm. Lukáš Vejvar
HZS Středočeského kraje
 

vytisknout  e-mailem