HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové požáry na Příbramsku

O víkendu 7. a 8. května 2016 zasahovaly jednotky požární ochrany HZS Středočeského kraje, územního odboru Příbram, u celkem pěti požárů.  

V sobotu odpoledne krátce před 16. hodinou byla jednotka ze stanice HZS Příbram spolu s jednotkami sborů dobrovolných hasičů obcí Obecnice, Příbram VI – Březové Hory, Čenkov a Ohrazenice vyslána k požáru lesního porostu v Brdech. Požár o přibližné rozloze dva a půl hektaru, který zasáhl i část lesní školky, se podařilo po hodině lokalizovat. Jeho likvidace se však vzhledem ke složitosti terénu protáhla až k deváté hodině večerní.

Prakticky ve stejnou dobu (16:04 h) zasahovala jednotka ze stanice HZS Sedlčany spolu s jednotkami SDH Osečany, Sedlčany a Křečovice u požáru střešní konstrukce na pile v Osečanech. Požár hasiči zlikvidovali po třech hodinách. Předběžné škody byly vyčísleny na 500 000 Kč, uchráněné hodnoty na 2 000 000 Kč. Příčina vzniku požáru je v současné době v šetření.

V neděli 8. května v 17:04 hodin vyjela příbramská profesionální jednotka spolu s jednotkami dobrovolných hasičů Obecnice a Příbram VI – Březové Hory na požár interiéru rodinného domu v Obecnici. Požár byl zlikvidován v 18:29 hodin. Předběžné škody byly vyčísleny na 50 000 Kč, včasným zásahem se podařilo uchránit hodnoty v částce 1 000 000 Kč. Při požáru došlo ke zranění jedné osoby, kterou hasiči včas zachránili ze silně zakouřeného objektu. Příčina vzniku požáru byla stanovena jako nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm.

V 19:20 hodin pak operační středisko vyslalo jednotku ze stanice HZS Sedlčany k požáru pergoly a plechové garáže v Trkově, který patří k Nedrahovicím. K události byly povolány také dobrovolné jednotky obcí Sedlčany, Sedlec-Prčice a Nedrahovice. Požár byl zlikvidován v 19:59 hodin. Přímé škody byly vyčísleny na 80 000 Kč, uchráněné hodnoty na 20 000 Kč. Příčina vzniku požáru je také ve stadiu vyšetřování.

Po deváté večer ještě zasahovala jednotka HZS Dobříš spolu s JSDH Stará Huť v obci Pouště (místní část obce Mokrovraty) u požáru zahradního kompostu, který se obešel beze škod.

nprap. Mgr. Petr Klíma
vyšetřovatel požárů
ÚO Příbram

Odkazy do noveho okna

Nedrahovice 1

Nedrahovice 1 

Detailní náhled

Nedrahovice 2

Nedrahovice 2 

Detailní náhled

Obecnice 1

Obecnice 1 

Detailní náhled

Obecnice 2

Obecnice 2 

Detailní náhled

Osečany 1

Osečany 1 

Detailní náhled

Osečany 2

Osečany 2 

Detailní náhled

Osečany 3

Osečany 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem