HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Všechno dobře dopadlo

V úterý 14. 5. 2013 krátce po 18. hodině požádala Policie ČR Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje o pomoc. Na stožáru VVN na poli u Stochova na Kladensku se ocitl muž se sebevražednými sklony. Na místo posíláme hasiče ze stanice HZS Kladno a Stochov. 

V 18.20 hodin se podařilo s osobou navázat kontakt. Člen posttraumatického týmu HZS s ní hovořil a mezi tím na místo dojela ZZS i zástupci ČEZ distribuce. Provozovatel přenosové soustavy na naši žádost zastavil dodávky elektrické energie. U stožáru nešlo postavit automobilovou plošinu, proto byla povolána lezecká skupina HZS.

V 19 hodin jsme od muže na stožáru dostali svolení, že se k němu můžeme přiblížit. Do akce nastupuje hasič-lezec a do výšky leze i člen posttraumatického týmu, kterému se až dosud dařilo poutat mužovu pozornost a povídat si s ním. Do pohotovosti je pro jistotu uveden i vrtulník LS Policie ČR. V 19,30 hodin vylezl první z hasičů na lávku sloupu, asi 5 m od zachraňované osoby. O půl hodiny později zachraňovaný muž přelezl k hasičům. Nechává se připoutat lezeckou výstrojí a společně s hasičem spustit na zem.

Muže odvezla ZZS a Policie ČR. Má jen lehké řezné zranění na paži, které si sám způsobil. Hasiči po sbalení materiálu se vrátili zpět na základnu. Energetici obnovili dodávku elektrického proudu.

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem